Hunajatuotteet

Hunaja on luonnontuote, jonka maku, väri ja koostumus vaihtelevat vuosittain riippuen olosuhteista ja kasvillisuudesta. Tammirauman Hunajatilalla on vuosien ajan tehty tuotekehittelyä. Mielestämme hunaja on niin upea tuote, että se ansaitsee sekä ammattitaitoisen käsittelyn että loppuun asti laadukkaan tuotantoprosessin.

Tammirauman hunajat

Tammirauman perushunaja on kiteytettyä monikukkahunajaa, jonka koostumus on samettimaista. Kiteytettyä hunajaa myymme sekä lasi- että muovitölkeissä asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Vuosien ajan lippulaivahunajamme on ollut 500 g lasitölkissä myytävä Tammirauman Hunaja.

Tammirauman mehiläistarhauksen keskeinen osa on Pohjolan tumman mehiläisen suojelu ja kunningatarten kasvatus. Tähän Naantalin saaristo antaa hyvät puitteet. Tämä tumma mehiläinen onkin meillä saanut oman nimikkotuotteensa Mustan mehiläisen hunajan. Kyseessä on näiden mehiläisten keräämää monikukkahunajaa, jonka pakkaamme 300 g lasi- ja 250 g muovitölkkeihin.

Kiteytettyä hunajaa myymme myös 450 g LähiHunaja tölkeissä. Juoksevaa hunajaa pakkaamme läpi vuoden 350 g muovisiin LähiHunaja puristepulloihin.

Uutuutena saimme kesällä 2016 pienen erän hunajaa tattaripellosta.  Tattari eli viljatatar on ikivanha viljelykasvi, joka kukkii kauniin valkoisin kukin. Tattaripellon hunaja on kiteytettyä, hyvin tummaa ja vahvan maltaisen makuista hunajaa. Pakkaamme sen 250 g tölkkeihin. Helsingin Yliopiston Ruralia-instituutissa on tutkittu hunajan vaikutuksia hengitystieinfektioita aiheuttavaa pneumokokkia, kurkunpäätulehdusta aiheuttavaa Steptococcus pyogenes -bakteeria sekä sairaala- ja haavainfektioita aiheuttavia Staphylococcus aureus- ja MRSA  -bakteereita vastaan. Tutkimus osoitti, että hunajilla on kaikkien neljän bakteerin kohdalla antimikrobista aktiivisuutta, eli hunajissa on joitakin ominaisuuksia, jotka ehkäisevät mikrobien lisääntymistä ja saattavat pystyä jopa tuhoamaan ne. Erityisen aktiivista oli tattarihunaja, joka tehosi bakteereihin jopa niinkin laimeassa kuin 20 %:n liuoksessa.

Tammirauman hunajavalmisteet

Hunajavalmisteita teemme periaatteella, että kaikki aineosat ovat luonnontuotteita. Emme käytä keinotekoisia makuaineita tai esansseja. Hunaja & Tyrni -valmisteessa on hunajaan lisätty kylmäpuristettua tyrnimehua. Valmiste on vuosien ajan ollut erittäin suosittua. Tuotetta myydään 300 g lasitölkissä ja 350 g puristepullossa. Uutuutena valmistamme Hunaja & Sitruuna -valmistetta, jossa hunajaan on lisätty luomusitruunan mehua. Tuotetta myydään 250 g muovitölkissä.

Tammirauman lahjapakkaukset

Suomalainen hunaja on aito, laadukas luonnontuote, joka ansaitsee myös sitä arvostavat puitteet. Tammirauman lahjapakkaukset ovat pelkistetyn tyylikkäitä ja ne tuovat esille hunajan ja sen alkuperän. Ne soveltuvat erinomaisesti pieneksi viemiseksi tai lahjaksi.