Hunaja ulkoisesti

Mehiläisvahakynttilä tuoksuu ja palaa lempeällä liekillä.

Hunajainen saunahetki rentouttaa ja tuo hyvän olon

Hunaja on antibakteerinen ja kosteuttava aine. Monille meistä saunahunaja on tuttu. Et tarvitse erityistä saunahunajaa mikäli et halua vaikkapa eukalyptuksen tuoksuista saunahetkeä. Voit käyttää tavallista kiteytettyä hunajaa. Levitä hunaja kuivimmille vartalon osille tai koko vartalolle.  Saunan lämmössä hunajan aineosat vaikuttavat, hunaja kuorii ihon pintasolukkoa, parantaa verenkiertoa ja kirkastaa ihoa. Kun olet antanut hunajan vaikuttaa riittävästi huuhtele se pois. Ihosi tuntuu ihanalta ja pehmeältä. Nauti hunajasaunassa kiireetömästi, se rentouttaa ja tuo taivaallisen hyvän olon.

Hunaja kosteuttaa, kuorii ja hoitaa ihoasi

Hunaja on helppo ja halpa keino hoitaa ihoa. Monesti keittiön kaapista löytyvät sopivat tykötarpeet kauneudenhoitoon.

  • Kosteuttavan kasvonaamion voit tehdä jogurtista (2-3 rkl), hunajasta (1rkl) ja kypsennetyistä, jäähtyneistä kaurahiutaleista (1 rkl). Sekoitta aineet, levitä kasvoille, anna vaikuttaa 15 minuuttia ja pese pois.  
  • Kuorivan kasvonaamion voit tehdä jogurtista (2-3 rkl), hunajasta (1 rkl), kahvinporoista tai sokerista (2 rkl) ja sitruunamehusta (1/2 tl). Sekoita aineet, hiero kasvoja kevyin pyörivin liikkein, pese pois.  
  • Käsihoidon voit tehdä sekoittamalla tahnaksi 3 rkl hunajaa ja 1 tl hienoa merisuolaa. Hiero käsiin ja huuhtele haalealla vedellä. Älä laita tätä tahnaa kasvoille.

Mehiläisvahakynttilä palaa tasaisesti ja tuoksuu ihanalle

Mehiläisvahaa on saatavissa eri väreissä askartelu- ja mehiläistarvikeliikkeistä. Hunajankeltaisia vahalevyjä voit hankkia myös tuntemaltasi mehiläishoitajalta. Kynttilän teko on helppoa ja onnistuu pienenkin lapsen kanssa. Vahalevy rullataan tiukasti sydänlangan ympärille  ja kynttilä on valmis.Mehiläisvaha on ekologinen mehiläisten valmistama luonnontuote, joka syntyy sulattamalla pesistä saatu vaha.