Pölytyspalvelu

Tammirauman mehiläiset pölyttävät monia omenatarhoja.

Pölytys lisää sadon määrää ja parantaa laatua

Pölytyshyöty onkin Suomessa 11,5 kertaa suurempi kuin hunajasta saatava hyöty. Suomen Mehiläishoitajain Liitto ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäin Liitto ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaupallisesta pölytyspalvelutoiminnasta Suomessa. Kummankin liiton kotisivuilta löydät yhteystiedot pölytyspalvelua tarjoavista mehiläishoitajista.

Hyvin pölytetyt marjat ovat isokokoisia.

Tarjoamme pölytyspalvelua

Hedelmien ja marjojen sekä pölytystä vaativien peltokasvien kaupallinen tuottaminen edellyttää tehokasta pölytystä. Täydellinen pölytys lisää satoa useita kymmeniä prosentteja ja jotkut kasvit ovat täysin riippuvaisia hyönteipölytyksestä. Kunnollinen pölytys parantaa siemenien ja hedelmien kokoa ja laatua. Hyvin pölyttynyt siemen, hedelmä tai marja kasvaa yleensä suuremmaksi ja tuleentuu tasaisemmin.

Mehiläiset ovat tärkeitä puutarhakasvien pölyttäjiä. Ilman niitä hedelmät ja marjat olisivat harvalukuisia ja epämuodostuneita. Uudet tutkimukset ovat osoittaneet, että hyödyt esim. vadelman ja mansikan kohdalla ovat merkittäviä. Myös yli puolet omenasadosta voi olla mehiläisten suorittaman pölytyksen ansiota. Samoin muiden hedelmien kuten kirsikan, luumun ja päärynän satoa mehiläispölytys voi lisätä lähes puolella.

Tarjoamme pölytyspalvelua lähiseudulla omien resurssiemme rajoissa. Voit tiedustella lisää Aimo Nurmiselta p. 0400 520 712.